Orthopedisch Centrum Limburg

Orthopedisch Centrum Limburg

Wie zijn wij?
Het Orthopedisch Centrum Limburg is een samenwerking van de orthopedisch chirurgen van Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk en Ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik. Onze artsen bundelen hun krachten vanaf 2019.

Doelstellingen
Wij hebben als missie orthopedische topgeneeskunde aan te bieden in Limburg en omgeving. Met een team van 15 artsen hebben we de mogelijkheid om ons steeds verder te specialiseren in elk domein binnen de orthopedie. Op deze manier willen wij toonaangevend zijn en blijven in België, maar ook internationaal.

Als dienst geloven we in wetenschappelijk onderbouwde geneeskunde. Daarom hebben we onze Orthopaedic Research Foundation Genk (ORF) opgericht. Met deze ORF willen we actief meewerken aan het onderbouwen van evidence based medicine. We willen bijdragen aan de ontwikkeling van vernieuwing in de orthopedie. En tenslotte willen we orthopedische vorming en informatie leveren aan artsen, kinesisten en andere hulpverleners.

Topgeneeskunde op mensenmaat
Centraal in deze doelstellingen staat nog steeds de patiënt. We verbinden ons ertoe samen met elke patiënt tot het uiterste te gaan voor het beste resultaat. Tegelijkertijd zijn we ervan overtuigd dat topgeneeskunde en persoonlijke benadering van onze patiënten perfect samen gaan. Daarom blijft het individuele contact met onze patiënten van het grootste belang.